Tuesday, March 15, 2011

cinta , suke , sayang , minat


tadi . aku ade laa kan . godek satu blogg ni . makdatukdatin . sweet nak mampuz die punye blogg . aku suke . okayy . aku godek punye godek . ade satu post die aku tertarik nak bace . pasal . title aku tu .

just nak share je la kat korang kan .

1 - Di hadapan orang yang kita cinta . hati kita akan berdegup kencang . Tapi dihadapan orang yang kita suka  . hati kita akan gembira .

2 - Di hadapan orang yang kita cinta . musim sentiasa berbunga-bunga . Di depan orang yang kita suka . musim itu cuma berangin sahaja .

3 - Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta . kita akan kaku. Tapi jika kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka . kita akan tersenyum .

4 - Di depan orang yang kita cinta . kita menjadi malu. Di depan orang yang kite suka . kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

5 - Di sepan orang yang kita cinta . lidah kita kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka . kita akan bebas berkata apa saja .

6 - Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.

7 - Bila orang yang kita cinta menangis . kita akan turut menangis. Bila orang yang kita suka menangis . kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8 - Perasaan cinta bermula dari kata Perasaan suka bermula dari telinga. Jadi . jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata cinta berubah menjadi air mata. Setiap orang yang hidup akan mangalami ini dalam hudup mereka.

cinta memang indah pada pandangan orang lain .

Cinta - Kita memang mengharap dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat . kalau buleh nak dia tahu . dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia . kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya.(dalam erti kata lain : cinta di tujukan kepada seseorang yang kita selalu ingat dan mimpi . Tanpanya kita akan sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yang ikhlas kapadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti kata lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dengan masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia . kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi . kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu. (dalam erti kata lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekiranya keng kita dah nak pecah)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya (dalam erti kata lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan.)

Tetapi kita kene ingat bahawa tanpa minat . 
suka dan sayang kita tidak akan cinta pada seseorang itu .

DAMPINGI KAMI , ANDA PASTI BESTARI :)

1 comment:

ikutFOLLOW

SCM Music Player - seamless music for your Website, Wordpress, Tumblr, Blogger.